Kost til et øget fysisk og mentalt velbefindende

 

I dag véd vi at kosten spiller en afgørende rolle for vores fysiske og mentale velbefindende. Mange ubalancer kan lindres gennem den rette kost.

 

Det gælder bl.a. psykologiske problematikker som stress, angst og depression. Meget ny forskning peger entydigt på, at disse kan bedres gennem kostændringer.

Desuden forskes der mere og mere i kostens betydning for kroniske betændelsestilstande og ubalancer i kroppen. Også her peger alt på, at meget kan lindres og afhjælpes gennem den rette kost.

Efter en nøje klarlægning af din situation, får du en vejledning i den rette kost til netop dit behov. Hvis du ønsker det, så skræddersyer jeg også et personligt forløb og sammensætter en individuel kostplan til dig.

Ved første konsultation danner jeg mig et grundigt overblik over din situation, samt målet for hele forløbet.

Det indebærer bl.a.

  • en analyse af din nuværende kost

  • spørgsmål om din hverdag, madvaner, udfordringer og ressourcer

  • evt. vægt og måling

  • vejledning i den rette kost

Desuden tilbydes du en individuel kostplan, samt evt. opfølgende samtaler efter behov.

Mine færdige kostplaner er lavet til dig, som ikke ønsker et forløb, men gerne vil hjælpes til at tabe dig, ved at spise sund mad i de rette mængder.

Send mig en mail med dit køn, alder, vægt og højde, samt et par ord om dit daglige fysiske aktivitetsniveau.

 

Så beregner jeg dit hvilestofskifte, kaldet BMR, der fortæller hvad dit daglige kaloriebehov som et minimum er.

Herefter får du tilsendt en kostplan, der giver mulighed for et ugentligt vægttab på min. ½ kg, forudsat du holder fokus på din kost, og følger mine vejledninger.

Kostplanen er beregnet efter den korrekte fordeling af de vigtige næringsstoffer og består af basis fødevarer, som kan købes i almindelige dagligvarebutikker.

Kostplanen er et fleksibelt redskab, som kan bruges både til hverdag og weekend. Du kan varierer den i en uendelighed, ved at bytte ud i ingredienserne: byt grønt med grønt, protein med protein, fedt med fedt, osv.

Kostplanen består indeholder ikke opskrifter.

En personlig kostplan udarbejdes altid kun i forbindelse med et forløb.